Matematik och datorer

Måste du kunna matematik för att ha ett intresse av datorer?

Det finns många människor som lever sitt liv framför datorer och kallar sig för datorintresserade. Ja, detta är många gånger en sanning med en stor portion modifikation. Ja, i alla fall om jag får vara med och säga min del och vad jag tycker om det hela. Enligt mig så är de flesta som kallar sig för datorintresserade inte alls detta. De kan omöjligt hamna i ett fack som kallas för ett datorintresse. Helt enkelt enbart för att de inte har något sådant. Det handlar naturligtvis om att vara den som spelar spel på nätet. Ja, vad tycker du? Är jag den som klagar i onödan? Kan verkligen en som spelar e-sport hamna i genren av datorintresserade personer? Nej. Säger jag! Detta är rent ut sagt enbart en spelgalning!

Sedan har vi alla de som chattar hela dagarna och lever sitt liv på Facebook. Ja, de personerna är förmodligen köpta av Mark Zuckerberg, och den enda typ av matematik de kan är hur många kommentarer de har gjort varje dag. För att vara datorintresserad i min värld krävs det lite mera kunskaper än att bara spela och chatta. Det kommer då att vara det som de flesta använder en miniräknare för redan i mellanstadiet. Det heter matematik och är grundläggande för en dators funktioner. Utan matematiska beräkningar så kan en dator inte utföra någonting. Jaha, ja. Hur många siffror finns det då i verkligheten?

Det finns bara ettor och nollor

Ja, i det verkliga livet så vet de flesta normalt funtade människor att det finns tio siffror. Detta då med nollan i beräkningen. Hur kommer det sig då att det bara finns ettor och nollor i datorerna? Nej, nej skriker alla rakt ut. Jag vet att det finns flera. Det ser jag ju när jag skriver mina dokument i perfekta och användarvänliga Word. Här kan jag ju skriva 237 och det syns helt perfekt på skärmen. Jovisst, Microsoft har lurat många. Av den anledningen är det ju så många som köper deras program och använder dem. Detta är bara ett virtuellt gränssnitt för användaren. I datorn existerar bara ettor och nollor, som denna sedan kombinerar i strängar om 256 kombinationer för att sedan få ut det tal som du ser på din skärm.

Gäller detta då enbart tal frågar sig den okunnige. Svaret på det är ett rungande nej! Det handlar om allt du ser på din dator. Här gäller detta bilder, grafik, spel, chatt och den e-post som du alltid sitter och skickar runt till alla människor om precis ingenting. All den text som du skriver i dina Word-dokument består av ettor och nollor. I alla fall om du kunde sätta dig ned och resonera med din dator. Nu förstår även jag att detta inte är möjligt för alla människor, men jag har den förmågan. Många gånger har det gjort mig till en udda och ganska konstig figur i många människors ögon. Det har dock gett mig många bra erbjudanden gällande arbeten på det moderna planet rörande utveckling av olika system.

Fördelen med att verkligen vara intresserad av datorer

Du som ser dig som datorintresserad ska verkligen göra en kontroll av vad det är du intresserar dig för. Idag finns det för de som har ett genuint datorintresse inom programmering, utveckling och IT i allmänhet stora chanser att finna drömjobbet. Om det är så att du baserar ditt datorintresse på spel och att chatta med vänner kommer detta aldrig att bli en verklighet. Du som däremot inriktar dig på att vara den som verkligen kan något inom ett specifikt område, kan ha ditt på det torra. Detta hände mig en dag när jag minst anade det, och idag sitter jag som utvecklare av spel för en rad olika onlinecasinon världen över.